Wat komt er allemaal kijken bij het verkopen van je huis?

ongeveer 1 maand geleden

Wat komt er allemaal kijken bij het verkopen van je huis?

Er breekt een spannende tijd aan als je besluit om je huis te verkopen. Je neemt niet alleen afscheid van de woning waar je met veel plezier hebt gewoond, maar er valt ook veel te regelen.

Makelaar inschakelen

Je kan je huis verkopen zonder makelaar, maar dat kost veel tijd en bovendien komen er allemaal juridische zaken bij kijken. Daarom is het verstandig om een makelaar in te schakelen die het hele verkoopproces uit handen neemt. Startpunt Wonen in Horst biedt met een uitgebreide expertise de beste persoonlijke service om je huis te verkopen. Wij geven je daarbij graag een inkijkje in wat er allemaal bij komt kijken bij de verkoop van je huis.

  • Waardebepaling en vraagprijs vaststellen
  • Huis verkoopklaar maken
  • Achterstallig onderhoud aanpakken
  • Presentatie en promotie
  • Bezichtigingen
  • Onderhandelen
  • Woningoverdracht

De vraagprijs vaststellen: gratis waardebepaling

Het vaststellen van de vraagprijs van je woning is na een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Startpunt Wonen de eerste belangrijke stap. Onze expert komt langs om de woningwaarde te bepalen. Deze waardebepaling is gratis en op basis hiervan stellen wij in overleg met jou een betrouwbare verkoopprijs vast.

Je huis klaarmaken voor de verkoop

Wij geven je natuurlijk graag tips om je huis verkoopklaar te maken. Het is namelijk belangrijk om potentiële kopers een perfecte indruk van je woning te geven. Een opgeruimd huis staat wel zo netjes en wij adviseren ook om persoonlijke foto’s even uit het zicht weg te halen. Hierdoor ontstaat er een neutraal interieur, want het is tenslotte de bedoeling dat een potentiële koper zichzelf er ziet wonen.

Kleine klusjes en achterstallig onderhoud wegwerken

Is er sprake van achterstallig onderhoud of zijn er kleine klusjes die al een tijdje op de planning staan? Het repareren van een lekkende kraan, of plinten vastzetten, is zo gebeurd. Als de woning jarenlang niet is geschilderd aan de buitenkant of binnenkant, kan een nieuwe schilderbeurt een groot verschil maken in de verkoopprijs. Zo vinden belangstellenden het ook prettig om bij een bezichtiging tegen een witte muur aan te kijken in plaats van tegen een paarse of felgroene muur.

Presentatie en promotie van de woning

De presentatie vormt de basis voor de promotie van de woning en wij zorgen voor een zo breed mogelijke exposure. Dit begint met het maken van professionele foto’s van het te verkopen huis. De foto’s van je huis komen niet alleen op onze website te staan, maar ook op Funda. Daar kijken de meeste mensen die op zoek zijn naar een huis vaak als eerste naar het aanbod.

Doelgroep in Horst aan de Maas

Onze website is lokaal bekend in Horst aan de Maas en daar bevindt zich een interessante doelgroep. Daarom voorzien wij ook in een professionele verkoopbrochure en zijn wij actief op social media, zoals op Instagram en Facebook. Een gerichte nieuwsbrief bereikt de doelgroep op een persoonlijke manier en draagt bij aan een succesvolle verkoop van je woning.

Potentiële kopers rondleiden in huis

Wij zorgen voor een perfecte presentatie en promotie om zoveel mogelijk potentiële kopers te interesseren. De bezichtiging is een stap die daarop volgt en vormt uiteraard het belangrijkste onderdeel van de verkoop van je huis. Jij hoeft alleen maar te zorgen voor een opgeruimd huis en wij zijn aanwezig om bezoekers rond te leiden in je woning en vragen te beantwoorden.

Onderhandelingen voeren

Na de bezichtiging zijn er belangstellenden die interesse hebben om een bod uit te brengen. Ligt het perfecte bod meteen op tafel? Dat is mooi, maar niet altijd de werkelijkheid. Er zijn tijden, waarin er onderhandelingen nodig zijn om tot overeenstemming over de verkoopprijs te komen. Wij treden als makelaar in Horst op als ervaren onderhandelaar om voor jou tot het beste resultaat te komen.

Het koopcontract opstellen

Stel je voor dat je de verkoop van je woning in eigen hand hebt genomen zonder makelaar. Dan was je nu al heel wat tijd kwijt geweest en had je misschien minder scherpe onderhandelingen gevoerd. Bovendien was je toegekomen aan de volgende stap die bij de verkoop van een huis komt kijken, namelijk het opstellen van een koopcontract. Het is toch prettig als je ons als makelaar in de arm hebt genomen in de wetenschap dat alle zaken en dus ook de juridische zaken perfect geregeld worden.

Inspectie woning voor overdracht

Op de dag van eigendomsoverdracht vindt er nog een laatste inspectie van de woning plaats, waarbij de kopers aanwezig zijn. Daarna ga je naar de notaris om de verkoop van je huis officieel te maken met het ondertekenen van de leveringsakte. Gefeliciteerd met de verkoop van je woning!

Succes verzekerd met Startpunt Wonen

Wil jij je woning met succes verkopen voor de beste prijs en nergens omkijken naar hebben? Neem dan snel contact op met Startpunt Wonen via (077) 260 00 00 of per email via info@startpuntwonen.nl. Wij komen graag bij je thuis langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of ontvangen je naar wens bij ons op kantoor.Er breekt een spannende tijd aan als je besluit om je huis te verkopen. Je neemt niet alleen afscheid van de woning waar je met veel plezier hebt gewoond, maar er valt ook veel te regelen.


Naar het nieuwsoverzicht