Over ons

Wie zijn wij?

Startpunt Wonen biedt een compleet overzicht van alle nieuwbouw in de gemeente Horst aan de Maas. Startpunt Wonen verzorgt de verkoop van de gemeentelijke bouwkavels en zorgt tevens voor een correcte vastlegging en toekenning van kopersopties. Daarnaast heeft Startpunt Wonen zich volledig toegelegd op het zo goed mogelijk begeleiden bij het kopen en verkopen van woningen. Hierbij moet u denken aan financieel advies, hulp bij de verkoop van uw eigen woning, het inzichtelijk maken van mogelijkheden bij de aankoop van een kavel of nieuwbouwwoning en inzet van de stimuleringsmaatregelen. De begeleiding door Startpunt Wonen is voor consumenten kosteloos.

Kavelverkoop

Startpunt Wonen verkoopt de bouwkavels van de gemeente Horst aan de Maas. Deze kavels zijn geschikt voor zelfbouw en mogelijk ook voor de bouw van een tweekapper, levensloopbestendige woning of rijwoning. Ook treedt Startpunt Wonen op als begeleider van het ontwerpproces. Het uitgangspunt hierbij is altijd de vraag/ behoefte van onze klant. In nauw overleg met de gemeente en dorpsraden vertalen wij de woonbehoeften die er in de verschillende kernen van de gemeente leeft naar concrete bouwplannen. Ook begeleiden we bij de ontwikkelingen op het gebied van bewonersparticipatie. Dit houdt in dat Startpunt Wonen de vraag van de klant vertaalt naar mogelijke woningen.

De bouwkavels worden als losse bouwgrond aangeboden. Op verzoek kan gebruik worden gemaakt van aanwezige tekeningen en/of bouwproducten. Het is dus ook mogelijk om een kavel met een woning naar uw wens aan te kopen.

Stimuleringsmaatregelen

De gemeente Horst aan de Maas heeft een aantal stimuleringsmaatregelen waarmee u een huis voordeliger of met meer zekerheid kunt aankopen. De stimuleringsmaatregelen zijn een product van de gemeente Horst aan de Maas. Startpunt Wonen verzorgt de begeleiding, toepassing en promotie van de stimuleringsmaatregelen. Onderstaand zijn de verschillende stimuleringsmaatregelen opgesomd.

De starterslening is bedoeld voor mensen die voor het eerst een woning kopen. Zij kunnen in aanmerking komen voor een extra lening van € 30.000,-.

Met de garantieregeling kunt u een bouwkavel of nieuwbouwwoning kopen, zonder het risico te lopen géén koper te vinden voor uw huidige woning.

Met de koopsubsidie kunt u makkelijker een starterswoning of levensloopbestendige woning kopen. Als voorwaarde stellen we wel dat u de bouwkavel koopt van de gemeente of dat u een nieuwbouwwoning koopt die op een kavel van de gemeente is gebouwd.

De woonketting is een maatregel waarmee u een woning met korting kunt aankopen.

Voor alle zaken die te maken hebben met het aankopen van kavels & woningen, verkopen van kavels & woningen en stimuleringsmaatregelen kunt u contact opnemen met Startpunt Wonen. Wij staan voor u klaar!

Contactgegevens:                                                                                     

Kranestraat 33
5961 GX Horst
T: (077) 260 00 00
E: info@startpuntwonen.nl

Onderstaand kunt u een filmpje bekijken van wethouder Dinghs tijdens de opening van Startpunt Wonen.

Onderstaand een filmpje over de samenwerking tussen de Startpunt Wonen, inwoners van Meterik en de Gemeente Horst aan de Maas.


 

Voorsprong

Door de intensieve samenwerking met onze partners beschikken we over heel veel informatie. Deze informatie gebruiken we om u als eerste te informeren over relevante ontwikkelingen, potentiële kopers of nieuwe woningen op de markt.

Volledigheid

U kunt bij ons terecht voor alles wat met wonen te maken heeft. Door de unieke samenwerking met onze partners zijn we in staat om u alle mogelijke kennis en informatie aan te leveren. U kunt dan ook op basis van gedegen informatie belangrijke knopen doorhakken.


Wij nodigen u van harte uit om te profiteren van deze unieke samenwerking. U kunt contact met ons opnemen voor het inplannen van een afspraak maar u kunt ook een bezoek brengen aan Startpunt Wonen.