Tips om je huis beter te verkopen, appeltaart bakken?

3 maanden geleden

Tips om je huis beter te verkopen, appeltaart bakken?

Tips om je huis beter te verkopen. Appeltaart bakken?

Het bakken van een appeltaart is een van de tips waar je vast wel eens van hebt gehoord om je huis beter te verkopen. Weet je waarom dat zo is? De geur die een vers gebakken appeltaart met zich meebrengt, geeft het gevoel van thuiskomen. Het creëert een huiselijke, warme en gemoedelijke sfeer en deze aspecten spelen tijdens een bezichtiging in op de emoties van potentiële kopers. Als je alleen maar een appeltaart nodig had om je huis beter te verkopen, was je snel klaar. De tip van de appeltaart is echter achterhaald, want er zijn veel betere manieren om snel voor de beste prijs je huis te verkopen.

1. Maak je huis klaar voor de verkoop

Je huis klaarmaken voor de verkoop is een van de beste tips om je huis beter te verkopen. Bij het klaarmaken van je huis kan je denken aan het oplossen van achterstallig onderhoud, maar ook aan het verhelpen van gebreken en natuurlijk aan het opruimen. Een huis dat er netjes en opgeruimd uitziet, is veel aantrekkelijker om te bekijken en doorheen te lopen.

Je bent misschien zelf gewend aan alle spullen om je heen, maar potentiële kopers houden van een opgeruimd interieur. Denk er ook aan om persoonlijke spullen zoveel mogelijk uit zicht te houden en op te bergen. Bijvoorbeeld alle persoonlijke foto’s, want de kijker wil zichzelf er graag zien wonen en dat belemmer je door foto’s van je hele familie te laten staan. Heb je veel muren met opvallende kleuren? Overweeg dan deze licht te schilderen in een neutrale kleur, want dat oogt ruimer en maakt een betere indruk op de kijkers.

  • Achterstallig onderhoud wegwerken
  • Gebreken verhelpen
  • Huis opruimen
  • Persoonlijke spullen opbergen
  • Muren licht en neutraal sauzen

2. Schakel een lokale makelaar in

Je verkoopt als woningeigenaar niet elke dag je huis, maar een makelaar houdt zich daar dagelijks wel mee bezig. Om je huis beter te verkopen, is het dan ook zeker aan te raden om een makelaar in te schakelen. Bij het goed verkopen van je huis is het belangrijk dat de makelaar bekend is met de lokale woningmarkt. Daarom verdient het de voorkeur een lokale makelaar aan te schakelen.

Startpunt Wonen is bijvoorbeeld lokaal actief met de verkoop van huizen in de gemeente Horst aan de Maas. Wij kennen de woningmarkt hier door en door en in combinatie met onze expertise zorgen wij voor de beste verkoop van jouw woning. Contact opnemen voor meer informatie over onze werkwijze is natuurlijk altijd mogelijk. Wij staan je graag te woord.

3. Reële marktwaarde vaststellen

De tips over het beter verkopen van je huis hebben niet alleen betrekking op het verkoopklaar maken van je woning. Het is bijvoorbeeld voor een snelle en betere verkoop eveneens van belang om een reële marktwaarde vast te stellen. Als je van plan bent om zelf je huis te verkopen, is het goed om je even in de lokale woningmarkt te verdiepen. Kijk bijvoorbeeld voor welke prijzen vergelijkbare huizen in je omgeving zijn verkocht.

Het is echter niet altijd even gemakkelijk om zelf een vraagprijs vast te stellen. Elk huis heeft andere kenmerken en wat twee maanden geleden een goede prijs was, hoeft dat nu niet meer te zijn. Wij zijn als makelaar natuurlijk van alle ontwikkelingen op de hoogte en beschikken over alle actuele kennis aangaande de reële waarde van woningen in de markt. Maak je van onze diensten als verkoopmakelaar gebruik dan bepalen wij in overleg met jou de juiste prijs in combinatie met een prijsstrategie.

4. Woning promoten

Het promoten van je woning maakt natuurlijk onderdeel uit van de verkoopstrategie om je woning beter te verkopen. Des te groter het bereik is des te meer potentiële kopers je aanspreekt. Het promoten van je woning gaat niet vanzelf. Ben je van plan om het zelf te doen, zorg dan dat je de verkoop van je huis bekendmaakt via social media.

Wij hebben als makelaar natuurlijk allerlei promotiemiddelen beschikbaar om je huis in de spotlights te zetten. Bijvoorbeeld door je huis aan te bieden op Funda, maar ook door een professionele verkoopbrochure op te maken en je huis op onze website te etaleren. Zo maken wij verder volop gebruik van social media als Instagram en Facebook net als van Twitter. Ons netwerk is enorm groot en om je huis nog beter te verkopen, doen wij ook nog een gerichte nieuwsbrief de deur uit.

Je ziet dat er allerlei tips zijn om je huis beter te verkopen. Als je dat graag op een professionele manier wilt doen, neem dan gerust contact op met Startpunt Wonen. Wij komen graag thuis bij je langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij hechten waarde aan een persoonlijke verkoop en voeren dan ook een gewoon gesprek met je zonder ingewikkelde taal en gladde praatjes.

Neem gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek! 

Tel 077-260 00 00 of mail naar info@startpuntwonen.nl


Naar het nieuwsoverzicht