Wilt u voor het eerst een woning kopen? Het kan zijn dat de huizenprijzen te hoog zijn voor uw inkomen. Dan kunt u een aanvullende starterslening aanvragen bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).U kunt het formulier niet downloaden. SVn accepteert alleen originele aanvraagformulieren.

De starterslening

Een starterslening is een aanvullende lening van maximaal € 30.000. De lening is voor mensen die voor het eerst een huis kopen binnen de gemeente Horst aan de Maas. De regeling geldt zowel voor bestaande woningen als voor nieuwbouwwoningen. U kunt géén starterslening aanvragen als u eerder een huis heeft gekocht.

De starterslening is een toegestane uitzondering op de NHG-normen. U kunt op verantwoorde wijze uw hoofdlening aanvullen met de starterslening. De starterslening overbrugt het verschil tussen de totale aankoopkosten van uw huis en het maximale bedrag dat u kunt lenen bij de bank.

Advies

Wij raden u aan een hypotheekadviseur of financieel consulent te raadplegen als u de starterslening afsluit. U sluit namelijk 2 leningen af: de hoofdlening en de starterslening. De adviseur helpt u met het afsluiten van beide leningen. Ook maakt hij voor u een overzichtelijk kostenplaatje met de maandelijkse woonlasten. Heeft u vragen over u financiele mogelijkheden, kunt u bij ons terecht voor advies.

Ruime tijdsplanning

Sluit de koopovereenkomst altijd af onder de ontbindende voorwaarde dat u de financiering rond krijgt. SVn neemt een aanvraag pas in behandeling als de koopovereenkomst is gesloten. Neem een ruime periode voor het passeren van de leveringsakte en hypotheekakte bij de notaris, minimaal 6 weken. Het komt namelijk soms voor dat u de datum van het passeren van de aktes bij de notaris moet uitstellen door een te krappe tijdsplanning. U kunt de starterslening niet meer achteraf krijgen.

De gemeente biedt nog meer stimuleringsregelingen aan.

Wilt u uitgebreide informatie over de starterslening? Startpunt Wonen is aanspreekpunt namens de gemeente. Heeft u vragen over de starterlening of over uw financiele mogelijkheden, stuur een mail naar info@startpuntwonen.nl of bel 077-260000.

Brochure starterslening

Verordening Starterslening