Ruilverkoop: de oplossing in de huidige woningmarkt !

ongeveer 1 maand geleden

Ruilverkoop: de oplossing in de huidige woningmarkt !

Startpunt Wonen - Ruilverkoop: de oplossing in de huidige woningmarkt !

De huidige woningmarkt zit al tijden op slot en er is nog geen uitzicht op verbetering. Dat betekent dat de krapte op de huizenmarkt het nog lastiger maakt om een nieuwe woning te vinden. Wil jij je woning verkopen, maar lukt het ook maar niet om zelf een ander droomhuis te vinden? Daar heeft Startpunt Wonen nu een oplossing voor met ruilverkoop, waarbij wij als makelaar de ideale match maken. Schrijf je gratis in om de verkoop van je eigen woning en aankoop van een nieuw huis snel en efficiënt te combineren.

Ruilverkoop bij Startpunt Wonen

Ben jij van plan om je eigen woning pas te koop te zetten op het moment dat je een nieuw huis hebt gevonden? Dat is tegenwoordig al een normale gang van zaken, want het duurt langer voordat je een huis hebt gevonden dan dat je eigen woning verkocht is. Het is daarom heel logisch om te wachten, maar wat als het jou ook steeds maar niet lukt om een nieuw huis te vinden? In dat geval is ruilverkoop bij Startpunt Wonen misschien wel wat voor jou. Ruilverkoop zorgt voor een betere doorstroming op de woningmarkt en bovendien vergroot jij daarmee de kans op het sneller vinden van je droomwoning.

Wij richten ons bij ruilverkoop op mensen die hun woning willen ’ruilen’ voor een andere woning. Je hebt dan de mogelijkheid om op je gemak rond te kijken en als de klik er voor beide partijen is, volgt er een mooie deal!

Ruilen in rust: huis kopen en eigen woning verkopen

Een van de voordelen die ruilverkoop met zich meebrengt, is dat het meer rust brengt. Dat geldt zowel voor het zelf zoeken naar een andere woning als voor het verkopen van de eigen woning. Bovendien is het tegenwoordig wel nodig om naar alternatieve manieren te zoeken om een verhuizing in gang te zetten. Er zijn veel te veel belangstellenden voor het beschikbare aanbod van woningen. Dat merken wij als makelaar in Horst natuurlijk ook. Het koopproces is te versnellen door voor ruilverkoop te kiezen. Op deze manier kan je gebruikmaken van alternatieve mogelijkheden om op een rustige manier te slagen in de huidige woningmarkt. Wij helpen belangstellenden om met een sneller resultaat en op een rustige manier aan een nieuwe woning te komen.

Voor wie is ruilverkoop geschikt?

Woningruil is voor vrijwel iedereen geschikt, maar in het bijzonder voor de mensen die een eigen woning hebben. Ruilverkoop neemt overigens door de krappe woningmarkt steeds verder in populariteit toe. Dat is een extra reden om deze optie eens serieus in overweging te nemen. Wij merken dat er verschillende doelgroepen zijn die graag op basis van woningruil een huis willen kopen en de eigen woning willen verkopen. Het gaat bijvoorbeeld om ouderen die nu te groot wonen en op zoek zijn naar een kleiner huis. Zo zijn er ook jongeren die nu een relatief kleine woning hebben en juist op zoek zijn naar een grotere woning om bijvoorbeeld een gezin te stichten. Zo zijn er ook huiseigenaren die van de overwaarde willen profiteren en goedkoper willen wonen.

  • Van groot wonen naar kleiner wonen
  • Van klein wonen naar groter wonen
  • Overwaarde verzilveren en goedkoper wonen

Ruilverkoop op basis van eigen prijs

Bij ruilverkoop is het belangrijk te weten dat de portemonnee niet dicht blijft. Bij het principe van woningruil draait het om de eigen waarde van de woning. Ieder huis heeft daarom een eigen prijs met de daarbij behorende financiële belasting.

Wat bieden wij?

Wij bieden met ruilverkoop een alternatief om in de huidige woningmarkt op basis van een rustig en soepel traject een huis te kopen en de eigen woning te verkopen. Je krijgt een realistische prijs voor je eigen woning en hoeft niet mee te gaan in de waan van de dag om fors te overbieden om maar een nieuw huis te vinden.

De voordelen voor jou op een rijtje:

  • Ruim aanbod van ruilwoningen
  • Zelf je koper selecteren
  • Interessepeiling van je woning
  • Afgestemd op woonwensen
  • Deskundig advies
  • Persoonlijke begeleiding

Meedoen aan ruilverkoop?

Je schrijft je gratis in als woningaanbieder en dan maken wij vrijblijvend een afspraak. In het gesprek komen je woonwensen uitgebreid aan de orde. Bovendien publiceren wij jouw woning voor ruilverkoop.

Gezocht en aangeboden

Het systeem van ruilverkoop werkt in principe heel simpel. Er worden huizen gezocht en te koop aangeboden. Op het moment dat er sprake is van een woning die binnen het zoekprofiel past, is de kans op een match zeer reëel. Grijp de kans op de verhitte woningmarkt en doe mee met ruilverkoop van je woning om binnenkort te verhuizen naar je droomhuis. Zien wij een match dan nemen wij direct contact met je op om een bezichtiging te plannen. Mocht de match raak zijn dan regelen wij de rest ook voor jou!


Naar het nieuwsoverzicht